De Trimhoeve.


De Trimhoeve Nuth is zoals de naam al zegt, gevestigd in Nuth. Op het erf van zorgboerderij de Roebroekhoeve. 

'De oude melkkamer is omgetoverd tot een luxe trimsalon waar uw viervoeter op nummer 1 staat'. 

 

In het jaar 2002 is er op de oude boerderij een melkkamer gebouwd waar de koeien 2 keer per dag machinaal gemolken werden. Door de jaren heen zijn de melkkoeien vervangen geworden door jongvee en kwam er een einde aan het melken van de koeien. Een groot deel van de ruimte kwam leeg te staan en een ander deel werd gebruikt als kantoor en kleed- ruimte. Na een flinke verbouwing en de nodige blikken verf is deze ruimte omgetoverd tot een luxe trimsalon met een ruim bad en een grote trimtafel, zodat zowel kleine als grote viervoeters met gemak getrimd kunnen worden. 

Naast dat de trimsalon lekker ruim is, hebben wij er ook voor gekozen dat er via het grote dakraam en de zijramen genoeg licht naar binnen valt zodat ik goed zicht heb tijdens het trimmen. Ook hebben wij het stukje boerderij in de salon verwerkt door oude materialen die aanwezig waren in de melkkamer weer te hergebruiken in de salon.

 

Ik zal mijzelf ook even voorstellen.

Mijn naam is Estelle Roebroek van Breugel. 25 jaar en woon samen met mijn man, 2 dochters en 3 honden Floor , Novi en Eefje  in het mooie Beekdaelen. Mijn passie ligt bij de dieren en daarnaast doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en ben ik hobby matig bezig in de paardensport. 

Voorheen ben ik altijd werkzaam geweest op verschillende paarden stallen en heb ik 4 jaar lang paarden geschoren voor klanten. Toen ik in verwachting was van onze eerste dochter ben ik voor wat meer vastigheid gegaan. Zo kwam ik terecht bij Pets Place Heerlen en heb ik de paardenwereld onder het kopje hobby geplaatst. Tijdens mijn eerste jaar bij Pets Place glipte  ik wel eens vaker de trimsalon in om mijn collega te helpen en na een aantal keren uithelpen begon ik erg enthousiast & nieuwsgierig te worden. Zelf  ben ik dol op honden, hou ik wel van een uitdaging en het leren van nieuwe dingen. 

En ja op het moment dat het werk van je collega leuker wordt dan het werk waar je daadwerkelijk voor bent aangenomen moet je toch gaan nadenken. Dus van het één kwam het ander, na een stageperiode in de salon ben ik gestart als trimster bij Pets Place.

Iedere hond is anders en dat maakt het werk ook zo leuk’

Ik geniet van de verschillende honden en mensen die een bezoekje brengen aan de salon. Van de uitdagingen die op mijn pad komen en dan vooral de rust en ontspanning die ik krijg tijdens het trimmen, iets wat ik uren kan blijven doen. Dat gevoel had ik voorheen in de paardenstallen en ik was eigenlijk bang dat ik dat gevoel tijdens werk niet meer zou terug vinden.

 

‘Just follow your Dreams and be patient’ 

 

Nu een jaar verder heb ik de stap gemaakt en spring ik in het diepe, ik open de deuren van mijn eigen trimsalon. Een salon waar dierenwelzijn, vriendelijkheid en vooral geduld voorop staat. Een salon die de deuren opent voor ieder hondenras, waar alle honden hetzelfde worden behandeld en waar professionaliteit, maar ook betaalbaarheid een grote rol speelt.