De Trimbeurt


Om de juiste zorg aan uw hond te kunnen geven vind ik het belangrijk om tijdens de eerste trimbeurt samen kennis te maken. Als we even de tijd nemen om alle gegevens te verzamelen die van toepassing kunnen zijn op de trimbeurt, dan kan de hond in de tussentijd alvast wennen aan de ruimte en aan mij als trimster. Daarna kunt u uw hond met een gerust hart aan mij toevertrouwen en krijgt u van mij een belletje als hij weer helemaal fris en fruitig opgehaald mag worden.

 ‘Samen kijken wij naar de juiste behandeling voor uw hond zodat niet alleen uw hond tevreden naar huis gaat maar ook u blij bent met het resultaat’

 

Een trimbeurt bestaat uit:

  • Wassen
  • Drogen
  • Nageltjes knippen/vijlen indien nodig
  • Voetzooltjes  uitknippen
  • Knippen, effileren (uitdunnen) scheren of plukken in het gewenste model


Daarnaast kunt u bij de Trimhoeve Nuth ook terecht voor :

  • Alleen wassen en drogen (kosten zijn afhankelijk van het ras).
  • Ontwollen via de “was en blaas” methode  

Deze methode bestaat uit het wassen en drogen van de vacht. Dankzij het blazen met de waterblazer, wordt een groot gedeelte van de onderwol uit de vacht geblazen. Na het voorzichtig uitkammen is uw hond de meeste losse onderwol kwijt. Nageltjes knippen, voetzooltjes uitknippen en indien nodig de vacht van uw hond weer in model brengen.

 
Puppy wenbeurt.

Kosten vanaf 35,00 dit is afhankelijk van het ras en de leeftijd van de pup en wat we daadwerkelijk kunnen doen als trimbeurt.
Samen spelen in de salon, op een positieve en speelse manier zal de pup kennis maken met de trimsalon. Voorafgaand bespreken we samen de wensen en bekijken we het vachtje van de hond en daar de behandeling op aan kunnen passen. Dit is ook afhankelijk van het ras, de leeftijd en het karakter van de hond. Ik probeer een puppy wenbeurt nooit langer te laten duren dan 1 uur. De Puppy wenbeurt bieden we aan tot 18 maanden, omdat in de eerste maanden van hun leven pups leergieriger zijn en zich dus makkelijker openstellen om nieuwe dingen te leren/ontdekken. Dit alles helpt om hem te laten wennen aan een Trimbeurt.
( De puberteit is vaak het hevigst rond de leeftijd van 18 maanden. Daarna zal je merken dat je pup weer wat rustiger en evenwichtiger wordt. In de leeftijd tussen 24 en 30 maanden hebben de hersenen van jouw hond zich volledig kunnen ontwikkelen en breekt de periode van volwassenheid aan.)

 

  • Ruibehandeling bestaat uit wassen, drogen en borstelen (ligt er aan welk ras) vanaf 35,00 euro.
  • Nageltjes knippen/vijlen 7,50 euro.

 

Omdat elke hond uniek is en de wens van de eigenaar ook verschilt, blijft honden trimmen maatwerk. Ik kan zonder dat ik de hond gezien heb niet aangeven hoelang een trimbeurt zal duren of hoeveel een trimbeurt zal kosten.
Tarieven per hondenras vanaf 1 Januari 2024 : vanaf prijs * tevens zijn het indicatie prijzen, wilt u de juiste prijs weten bel dan gerust even. 

* De prijzen in de trimsalon zijn inclusief BTW en zijn “ vanaf” prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op een hond met een verzorgde vacht zonder klitten en een hond met normaal gedrag op de trimtafel. Voor honden met klitten, vlooien of extreem moeilijk gedrag kan de prijs hoger uitvallen. 

Voor plukhonden geldt het zelfde en is de prijs inclusief btw en is het een vanaf prijs. De ene plukvacht is de andere niet en daarom staan deze tarieven niet online. plukrassen zijn: Airedale Terriër, Lakeland Terriër , Welsh Terriër, Border Terriër, Schnauzers , Ruwharige Teckel, Ruwharige Jack Russell. Vraag gerust naar een prijsindicatie. 

Staat uw hondenras er niet bij ? Bel dan gerust 06-13622586.

 

Ras Prijs incl BTW
Bearded Collie € 87.50
Berner Senne hond € 82.50
Bichon Frisé € 62.50
Bolognezer € 60
Boomer € 57.50
Border collie € 67.50
Bouvier € 82.50
Cavelier King Charles Spaniël € 60
Chihuahua kort haar € 35
Chihuahua lang haar € 45
Cocker spaniël ( Vanaf prijs i.v.m eventueele Pluk vacht) € 62.50
Duitse Herder kort haar € 57.50
Duitse Herder lang haar € 78.50
Dwerg kees € 50
Flatcoated Retriever € 77.50
Franse buldog € 35
Friese stabij € 70
Golden Retriever € 77.50
Heidewachtel ( Vanaf prijs i.v.m eventueele Pluk vacht) € 77.50
Ierse setter € 75
Jack Russell Gladharig € 40
Jack Russell ( Vanaf prijs i.v.m eventueele Pluk vacht) € 67.50
Keeshond middenslag € 55.50
Keeshond Groot € 65.50
Labradoodle of Golden doodle klein € 62.50
Labradoodle of Golden doodle Midden slag € 72.50
Labradoodle of Golden doodle Groot € 82.50
Labrador Retriever € 57.50
Leonberger € 102.50
Lhasa Apso € 60
Maltezer € 55
Mechelse Herder € 55
Newfoundlander € 122.50
Old english sheepdog € 85
Poedel dwerg € 57.50
Poedel midden slag € 65
Poedel groot € 75
Pomeriaan € 50
Schotse Herder € 65
Shih Tzu € 57.50
Schnautzer klein € 57.50
Schnautzer Groot € 85
Spaanse waterhond € 65
Sint - Bernard € 112.50
Teckel Gladhaar € 35
Teckel langhaar € 45
Teckel Ruwharig ( Vanaf prijs i.v.m Plukken ) € 77.50
Westie € 57.50
Witte Herder € 87.50

Spaarkaart: 

Bij de Trimhoeve Nuth werken wij met een spaarkaart, met deze kaart kunt u sparen voor 10 % korting bij elke 6de Trimbeurt. Je spaart dan elke trimbeurt mee voor 10 % korting. De volle kaart is te verzilveren bij de 7de trimbeurt. 

Bent U verhinderd ? 

Heeft u een afspraak ingepland maar bent u op de een of andere manier verhinderd, wat natuurlijk kan gebeuren en geen enkel probleem is. Meld u dan wel af binnen 48 uur, (Is dit namelijk niet het geval dan breng ik annuleringskosten in Rekening), zodat ik op tijd een klant kan bellen die eventueel op de wachtlijst staat. Afmelden kan via : 0613622586 door te bellen of te appen. Maar u kunt ook een mailtje sturen naar Detrimhoevenuth@gmail.com